• This community needs YOUR help today!

    With the ever-increasing fees of maintaining our vibrant community (servers, software, domains, email), we need help.
    We need more Supporting Members today.

    Please invest back into this community to help spread our love and knowledge of all aspects of IH Cub Cadet and other garden tractors.

    Why Join?

    • Exclusive Access: Gain entry to private forums.
    • Special Perks: Enjoy enhanced account features that enrich your experience, including the ability to disable ads.
    • Free Gifts: Sign up annually and receive exclusive IH Cub Cadet Tractor Forum decals directly to your door!

    This is your chance to make a difference. Become a Supporting Member today:

    Upgrade Now

1450 hydraulic issues

IH Cub Cadet Tractor Forum

Help Support IH Cub Cadet Tractor Forum:

This site may earn a commission from merchant affiliate links, including eBay, Amazon, and others.

Jake Olsen

Well-known member
IHCC Supporter
Joined
Jun 8, 2021
Messages
242
Location
Utah
I am having trouble with my 1450 hydraulics. The hydraulic lift doesn’t work at high rpm’s or wot. It works ok at low idle. It was slow operating before I changed the cork gasket but still worked and the tractor’s hydro transmission still works. Goes forward and backwards. Any advice would be great. Thank you.
 
I am having trouble with my 1450 hydraulics. The hydraulic lift doesn’t work at high rpm’s or wot. It works ok at low idle. It was slow operating before I changed the cork gasket but still worked and the tractor’s hydro transmission still works. Goes forward and backwards. Any advice would be great. Thank you.
Rotate charge pump 180 degrees.
 
If the tractor drives fine, the charge pump and hydro unit are likely fine. I'd be looking for a crushed hydraulic line or something in the linkage of the control valve that is not allowing it to move to its limits.
 
Thank you. Tearing things down right now to flip the charge pump again. Confusing part is the lift works at idle but not at a elevated rpm. I will post my findings. Thank you again.
 
If you did't flip the charge pump in the first place, I would rule that out. I would be looking at the couplers and roll pins, if okay didja put a new filer on? what type?
 
How's the fluid level? ... and what Lewis said/\.
 
What model filter is it? Cub Cadet? Not all filters are alike. The FAQs have a list of all acceptable filters.
 
Did you follow Matt's suggestion of looking for a pinched line? My 782 had a stuck valve that had to be freed up with penetrating oil, and the lift handle was out of position.
 
After going over everything again and not finding anything I did change the filter again and it’s working great. These are the things that are hard to figure out. Clean oil and a filter like I said it can’t have 4 hours on the tractor. Thank you for all of the great advice and support.
 
Maybe the filter just picked up some gunk during the change. Or maybe it was a defective filter that failed after a few hours.

Good to hear you have it working.
 
Back
Top